Rotumääritelmä

ROTUMÄÄRITELMÄ
New forest -ponien jalostuksessa noudatetaan Suomessa rodun alkuperämaan, Iso-Britannian, rotumääritelmää.

Korkeus: New Forest -ponin säkäkorkeus ei saa ylittää 148 cm (nostettiin vuonna 1997 147 cm:stä 148 cm:iin). Alarajaa ei ole, mutta New Forest -ponit ovat harvoin alle 120 cm.

Väri: New Forest -ponit voivat olla minkä värisiä tahansa, paitsi eivät kirjavia tai sinisilmäisiä voikkoja. Palominot hyväksytään ainoastaan tammoina tai ruunina. Ruunikon eri sävyt ovat yleisimpiä. Valkoiset merkit ovat sallittuja ainoastaan päässä ja jaloissa. Ponia ei voida hyväksyä New Forest -kantakirjaan, jos sillä on valkoisia merkkejä vaaleanpunaisella iholla, pään takana, kintereen tai etupolven yläpuolella, paitsi jos ne ovat arpia.

Tyyppi: Tyypiltään New Forest -ponien tulisi olla vankkarakenteisia ratsuponeja. Niillä tulisi olla pitkä ja loiva lapa, voimakas takaosa, vahva luusto, syvä runko, suorat ja hyväasentoiset jalat sekä kovat ja pyöreät hyvälaatuiset kaviot. Isommat ponit kykenevät kantamaan aikuisia, vaikka ovatkin riittävän kapeita, jotta lapset voivat ratsastaa niillä. Pienemmät ponit ovat kevytrakenteisempia ja jalompia.

Liikkeet: Liikkeiden tulisi olla irtonaiset, tarmokkaat ja suorat, ei kuitenkaan liioitellut.

Luonne: Luonteeltaan New Forest -ponit ovat iloisia, valppaita ja yhteistyöhaluisia. Ne ovat myös helppoja kouluttaa.